BANKROLL

Het doel van een bankroll management is simpel: je geld helpen te beheren bij het gokken. Het beheren van je eigen geld, is één van de  belangrijkste aspecten die vereist is om een succesvolle speler te worden. Sportevenementen voorspellen is en zal nooit zeker zijn.  

 

Sportweddenschappen lijken misschien eenvoudig, maar dat zijn ze niet. Het is belangrijk om je emoties en (zeker) je geld te beheren. Daarom bieden we ook twee verschillende methoden aan, methoden die we al jaren gebruiken en waarvan we overtuigd zijn dat deze veel zullen kunnen bijbrengen.

 

Een goed voorbeeld van een schema van een degelijk bankroll management hebben we hieronder weergegeven. Met een schema kun je stap voor stap doorgroeien naar hogere limieten zonder dat je het risico loopt om jezelf binnen een korte tijd uit te spelen. Daarom is het belangrijk deze 3 fases te volgen:

 

  • In de eerste fase moet je voor jezelf een budget vaststellen (geld dat niet voldoet aan essentiële behoeften).

 

  • De volgende fase bestaat uit het opstellen van een aantal regels die bepalen wat je inzet per stake moet zijn.

 

  • De laatste fase is het toepassen van de regels die zijn gedefinieerd in de tweede fase. Het actief volgen van de regels die of dat bankroll schema dat je voor jezelf hebt opgesteld (dit is een continu proces, aangezien ze moeten worden toegepast op elke afzonderlijke inzet die je plaatst).

 

Goed nieuws ! Dit hebben wij allemaal voor je gedaan, het enige wat je nog moet doen is het vaststellen van je eigen budget.

 

Via een bankroll management schema of een vast “bankroll” percentage dat je met jezelf afspreekt, kun je een zekere controle hebben over jezelf. Emoties beheren is één van de belangrijkste aspecten van het wedden. Indien je je emoties goed kan beheren, zal de rest wel volgen.

 

We raden voor mensen met weinig financiële middelen aan om toch met een bankroll bedrag van minstens 100 euro te starten. Hoe hoger je bankroll, hoe safer en stressvrij je door kan spelen. Hoe lager je bankroll, hoe sneller je blut kan zijn en hoe sneller je de controle over je emoties kan verliezen.

 

Mensen die het financieel makkelijker hebben, raden we aan om met een bedrag tussen de 200 en 500 euro te starten. Dit zorgt ervoor dat je sneller winst zal maken, sneller je bankroll kapitaal zal kunnen laten groeien, en op een stressvrije manier zal kunnen spelen.

 

Mensen die het groot zien, kunnen met eender welk bedrag beginnen. Belangrijk is dat je goed het bankroll management schema volgt.

 

Wij houden ons bezig met al de rest. Alle weddenschappen die worden gegeven, zullen altijd worden gekoppeld aan het bankroll management schema. Met andere woorden zullen wij jullie steeds aangeven hoeveel jullie moeten inzetten per bet om zo aan het einde van de rit winstgevend te zijn.

 

Voordelen van bankroll management

 

Het voornaamste voordeel van een bankroll management is dat je vrijwel stressvrij kunt spelen, waardoor je over het algemeen een hoger niveau behaalt. Mocht je een weddenschap verliezen, dan verlies je nooit een groot deel van je bankroll, en kan je dit makkelijk weer inhalen.

 

Het is belangrijk om geduld te hebben en eventuele verliezen niet direct op te willen vangen met een high stake inzet. Door veel te spelen met een klein deel van je bankroll kapitaal, zal je altijd controle hebben en zal je eventuele verliezen makkelijker kunnen opvangen, dit om op het einde van de maand een positief saldo te verkrijgen.

 

Wij doen dit al jaren en volgens ons is dit de beste manier om je geld te beheren en winst te maken. Verder kan je zelf een bankroll percentage voor jezelf afspreken, maar hieronder krijgen jullie alvast een basis !

 

Methode A

 

Methode A is de meest zekere methode. Hier liggen de percentages van het bankroll lager dan bij methode B. Hier primeert het veilig spelen en het winst maken op lange termijn. Wij raden deze methode ook aan !

 

Safety Bankroll
%
Bankroll
100
Bankroll
500
1 1% 1 5
2 3% 3 15
3 5% 5 25
3.5 7% 7 35
4 10% 10 50
5 15% 15 75

 

Een bankroll van 100 EUR
(methode A)

 

We nemen in dit geval een vermogen van 100 euro als bankroll kapitaal. Een bedrag waarmee de meesten niet voor hun plezier gaan gokken. Het is dus verstandig om de stappen van het bankroll management te volgen

 

De methode biedt 6 verschillende ‘safeties’ aan die elk een percentage bankroll bevatten. Indien we jullie een safety van het niveau 3 voorstellen komt dit overeen met een percentage van 5% van je startkapitaal. Dat is dus een vermogen van 5 EUR per weddenschap. In dit geval zul je dus 20 weddenschappen op rij moeten verliezen om out te zijn. Statistisch gezien is het bijna onmogelijk dat dit zal gebeuren.

 

 

 

Methode B

 

Methode B is een iets riskantere methode. De percentages van het bankroll kapitaal liggen hoger dan bij methode A. Deze methode is interessant voor mensen die op korte termijn winsten willen boeken.

 

Safety Bankroll
%
Bankroll
100
Bankroll
500
1 1% 1 5
2 4% 4 20
3 7% 7 35
3.5 10% 10 50
4 15% 15 75
5 20% 20 100

 

Een bankroll van 100 EUR
(methode B)

 

We nemen in dit geval weer een vermogen van 100 euro als voorbeeld.

 

De tweede methode biedt ook 6 verschillende ‘safeties’ aan die elk een percentage bankroll bevatten. Indien we jullie een safety van het niveau 3 voorstellen komt dit overeen met een percentage van 7%. Dat is een vermogen van € 7 per weddenschap. In dit geval zul je dus 14 weddenschappen moeten verliezen om out te zijn. Statistisch gezien heb je meer kans om sneller out te zijn dan bij methode A maar kan je via deze weg op korte termijn meer geld verdienen.

 

Belangrijk

 

Na elke gewonnen of verloren weddenschap, schakel je terug naar je beginkapitaal (100 euro) om zo steeds met de juiste bedragen te kunnen spelen. Indien je mooie winsten hebt geboekt, kan je op een later tijdstip je bankroll kapitaal verhogen.

 

Conclusie

 

Het is belangrijk dat je zelf uitzoekt welke methode het best bij je past. Wij raden aan dat het volgen van bankroll management bij het wedden primordiaal is om winst te boeken. Indien je dit niet volgt, zal je vroeg of laat door de mand vallen. Wij doen dit al jaren en zijn ervan overtuigd dat dit de meest veilige manier is om te spelen.

 

Als je je aan deze methoden kunt houden of als je je eigen uitgezet plan hebt en goed het bankroll management uitvoert, wordt wedden op sport een veel leukere ervaring. U vergroot enerzijds uw kansen op winst op lange termijn maar anderzijds vermijd je roekeloze weddenschappen om verliezen op te vangen en weersta je de verleiding om je inzet te verhogen als het even goed gaat.